Бляскаво и незабравимо 20-то юбилейно издание на Виенския бал

Стил, очарование, елегантност, обединени от кауза, видяхме на тазгодишното издание на Виенския бал. Духът на Виена, музика и любов, завладяха балната зала в хотел „Маринела“ в София.

Виенски валсове, щедри дарения и отлична кухня, вечер подправена с много емоции белязаха юбилейното 20-ото издание, организирано от Виенския клуб в София под ръководството на Мария Нейкова, организатор на ежегодното издание на WIENER BALL, която тази година избра да довери визията си на рокля от модна къща „Princess Fashion Studio“.

Вечерта премина под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на Виена д-р Михаел Лудвг в лицето на Н. Пр. Андреа Вике, посланик на Австрия в България.

Каузата тази година бе ранна диагностика на рак на гърдата. Всички събрани пари от Виенския бал ще бъдат за различни болници в страната – Видин, Тутракан, Лом и Силистра, където ще се закупи медицинска апаратура за ранно диагностициране на карцином. Първоначално снощи, само от томболата бе събрана рекордната сума от 7800 лв., а от търга на петте предмета сумата бе 8200 лв.Балният оркестър, под диригенството на маестро Найден Тодоров с валсове на Щраус посрещнаха гостите в красивата и бляскава зала. Дамите в дълги рокли, а мъжете със смокинги придаваха стил на благотворителната вечер. И тази година дебютантите бяха облечени в рокли на модна къща „Princess Fashion Studio“ с перлени бижута на „Велмар“, а мъжете с фракове на „Агресия“, първи се завъртяха в ритъма на „Полонеза на ветрилото“ от Карл Михаел Цирер.

Scroll to Top