Как да съчетаем подходящата прическа с роклята?!

Вероятно често сте изправени пред  дилемата със спусната или вдигната коса да бъдете в своя специален ден – било то сватба, абитуриентски бал или друго официално събитие. В тази статия ще се опитаме да Ви дадем насоки и да отговорим на най-често задаваните от клиентите ни въпроси, по време на консултациите с нас.

Първото и най-важно правило е да прецените на кой от компонентите в цялостното си облекло бихте искали да акцентирате – рокля, прическа или аксесоари?! Нашият съвет е  когато избирате дизайнерски тоалет и заедно създадем мечтаната рокля бижу – тя да бъде основният акцент в цялостната Ви визия.

Ето и няколко съвета, които бихме искали да споделим с Вас, за да ви ориентираме по-лесно в избора на силует на роклята и заедно с това подходящата за него фризура.

 V-образно деколте

Модерното дълбоко V-образно деколте предполага косата да бъде спусната. Такива рокли удължават шията и стесняват лицето и раменете.

Деколте „тип лодка“

Особено подходящи за този тип рокли са ретро прическите с нисък кок или плитка „тип венец“.

Кръгло деколте

Когато изберете рокля с кръгло деколте подходящите прически са нежно прибрани коси в нисък кок и романтично падащи кичури. Тези модели рокли дават акцент на горната част на тялото.

 

Сърцевидно деколте

Този тип деколтета предполагат прически сплетени небрежно настрани в рибена кост или нежно спускащи се кичури. Такива модели рокли подчертават бюста и деколтето.

Рокля без презрамки – меки вълни

При този вид рокли раменете и голяма част от деколтето са открити. Това дава възможност да се комбинира със спусната коса.

Асиметрична рокля

В този случай прическата трябва да балансира дизайна на роклята и да не пречи да се виждат детайлите, затова може да заложите именно на асиметрична спусната коса.

Абитуриентски рокли

Изборът на страничен кок също е идеален за рокля с едно рамо, тъй като добре балансира асиметрията на деколтето.

Рокля с високо деколте – Опашка

Ако роклята е затворена в горната си част, има якичка, бие или деколте по врата най-подходящи са прически с вдигната коса.

           

 

Scroll to Top