Коя е подходящата булчинска рокля според фигурата ви?!

След като вече официално сте открили своя приказен принц, време е да се фокусирате върху избора на мечтаната булчинска рокля, която да ви носи спокойствие и комфорт в този толкова специален ден.

След като набележите моделите, които харесвате, идва моментът  на същинската проба, която може би е най-важна, за да прецените реално кой модел рокля е най-подходящ за вашата структура и форма на тялото. Има няколко хитринки, които е добре да познавате и умело да боравите с тях, за да скриете или извадите на показ само детайли, които желаете.

Сватбените модели рокли се разделят в няколко силуета, носещи различни предимства.

Принцеса (Princess)

Един от най-традиционните и харесвани от булките силуети. Сбъдната мечта на всяка булка да се види като истинска принцеса. Булчинската рокля в този силует е с корсетна горна част и пищна и широка долна част, често пъти с няколко слоя тюл или кринолин с обръчи. Този модел е подходящ за високи и стройни дами и за жени с по-голям бюст. При този тип рокля талията е силно изразена.  Моделът е особено подходящ за дами, които в горната част на тялото си са по-пищни отколкото в долната.

А – силует (A- Line) 

Роклите или полите от този силует се разширяват от гърдите или от кръста надолу, като образуват триъгълна форма. Ширината на полата в долната част е такава, че платът да стои равно и гладко, без да се надипля. Това е един от най-разпространените варианти за пола, тъй като подхождат на всеки тип тяло.

 

 

Свободна рокля стил ампир (Empire Style)

Този тип рокли са създадени от дизайнерите на римския, египетски и гръцки стил. Роклята е характерна със своята завишена талия, съобразена със силует тип „трапец“ и къси ръкави тип „фенер“ или модели без ръкави.

Рокля тип „русалка“

Този модел рокли са тесни по тялото, с пола разширяваща се под коленете. Тя подчертава линията на бедрата и съчетава класическия шик и умерената доза сексапил. Обикновено тези модели са с дълбоко изрязано деколте или гол гръб и дълъг шлейф. Тази рокля е чудесна за подчертаете женствените извивки на тялото и отличен вариант да издължите тялото си.

Модел „пясъчен часовник“ или „Баска Талия“ (Basque Waist)

Тази сватбена рокля е характерна с ниска талия оформена от буквите „V“ или „W“, започващи няколко сантиметра под кръста. Този модел е подходящ за високи булки, които искат да постигнат силует на „пясъчен часовник“, пускайки по-ниско талията.

Scroll to Top