Новата тенденция, която Меган Маркъл наложи в сватбеното облекло! Всичко за най-коментираната сватба на годината

Сватбата на годината вече вече е факт – британският принц Хари и актрисата Меган Маркъл си казаха „ДА“ пред очите на 600 гости и над два милиарда хора по телевизионните екрани от цял свят.

До последно най-коментирана остана загадката каква ще бъда роклята на Меган и в ръцете на кой дизайнер ще повери визията за най-важния ден в живота си.

Въпреки притесненията и интереса дали Меган Маркъл ще наруши протокола и ще се появи с рокля, която не е напълно съобразена с правилата, актрисата изненада и впечатли света със своя избор.

Роклята, с която прекрачи прага на Замъкът “ Уиндзор“ бе дело Клеър Уайт Келър, творчески директор на френската модна къща Givenchy. Изключително семпъл, изчистен и изискан модел, изработен от копринено микадо. Меган Маркъл бе заложила на сватбена рокля, демонстрираща безвременната елегантност, с която е  характерна френската марка, основана в Париж през 1952 година. Акцент в сватбения тоалет бе деколтето „тип лодка“ и дългият 5-метров сватбен воал, върху който бяха избродирани цветя – символи на всяка една от 53-те държави от Общността на нациите.

Друг важен акцент във визията на съпругата на принц Хари бе сватбеният букет. С него Меган отдаде почит на майката на принц Хари – принцеса Даяна, като включи любимите й незабравки. В него имаше и цветя, откъснати лично от принц Хари в градините на двореца „Кенсингтън“. Освен тях видяхме момини сълзи, астибле, жасмин, астранция. Момините сълзи като символ на любовта, астиблето – на търпението и предаността, а астранцията – на силата и куража.

Със своя избор Меган Маркъл предвеща какви ще бъдат водещите тенденции в сватбеното облекло. Преди време ние насочихме вниманието ви към  все предпочитаната тенденция сватбените рокли да бъдат изработени онази подчертано луксозна материя като микадо.

Микадо е тъкан, която се получава от коприната. Платът е особено подходящ за изработването и създаването на структурни обеми, тъй като притежава твърда конструкция и заедно с това една характерна гладкост, такава каквато видяхме и при сватбената рокля на Меган Маркъл. Тъканта се характеризира с диагонална сплитка подобна на тафта, при която добре изтъканите нишки създават повърхностен блясък, който допълнително придават обем и движение на тоалета.

Веднага след сватбата световните гиганти от Pronovias Group побързаха да представят и припомнят най-ярките си сватбени тоалети от микадо. Вижте нашите вдъхновения, които ще откриете и в бутиците на модна къща Princess Fashion Studio.

Scroll to Top