Сватбени рокли в стил Шаби шик!

Днес обръщаме внимание на една изключително харесвана и предпочитана тенденция за романтичните и нежни булки, които пазят в себе си лолитското и детско излъчване и точно него искат да подчертаят в своя сватбен ден.

Наричан „романтиката на древността“, популярният стил Шаби шик се превръща в една от водещите тенденции в сватбените декорации през сезон 2018. Сватбена тема, целяща да създаде романтична и непринудена обстановка, сред множество цветя и нюанси на бяло и розово. Характерните цветове за този стил са в нежни пастелни тонове –  розово, бежово, мента, старо злато, сиво и синьо. Цветята и богатата флорална декорация също са от огромно значение. Най-добрият избор за нея са съчетания от рози, божури и гипсофили.

През последните години се наблюдава тенденция за връщане към красивото и романтично минало. Предпочитаните материи за сватбеният модел рокля са леки и ефирни: коприна, дантела, шифон в комбинация със старинни бижута. Косите небрежно разпилени, а вместо воал, характерни за този тип сватба са венците от живи цветя, които допълват облика на романтична самодива.

Кройката на булчинската рокля е в стил 20-те – рокля в прав или А-силует, ефирно падаща надолу. Особено актуални за сезона ще бъдат рокли в цвят карамел, с лек приглушен оттенък на кремаво и богато декорирани с дантела.  Стайлингът на булката може да се допълни от венец с живи цветя и дантелени ръкавици, които подчертават финото ретро излъчване.

Сватбената декорация в стил Шаби шик, предвижда наличието на голямо количество предмети, голяма част от тях реставрирани и предимно в бял цвят.

Scroll to Top